Koronavírus és következményei: lakásbiztosítás kötés online.

Szponzorált tartalom

lakásbiztosítás kötés online

lakásbiztosítás kötés online

A 2020-as koronavírus járvány okozta sokk és korlátozások miatt az emberek élete drasztikusan megváltozott és a gazdaság szereplőit sem kímélte. A személyes kapcsolatok kötelező csökkentése teret engedett az online piac fejlődésének és ez jelen van a lakásbiztosítások piacán is. A Pannon-Safe pénzügyi tanácsadó cég már jó ideje próbálkozott elektronikus síkra terelni ügyvitelt, az ügyfelekkel való kapcsolattartást online módon folytatják, erre leginkább az ügyfeleknek van igénye.

Sokkal kényelmesebb otthonról vagy munkahelyről intézni pénzügyeinket, nem kell feltétlenül találkozni a tanácsadónkkal, a lényegi kommunikáció írásban zajlik, így a járvány okozta korlátozások nem borították fel nagymértékben a Pannon-Safe tevékenységét, sőt! Az ügyfelek bizalommal fordulnak hozzájuk az aktuális törvényi szabályozásokkal, a hitelfizetési moratóriummal kapcsolatos kérdéseikkel. A lakáshitelek piacán sincs megállás, a márciusi és áprilisi nagy leállást követően az ingatlanvásárlási kedv fokozódott, különös tekintettel nőtt a kereslet az agglomerációs területeken, kertes családi házak iránt, de a nyaralók eladási is dübörög. Ezeknek a lakásvásárlásoknak az ügyintézése, az ingatlanhitel és a lakásbiztosítás kötés online módon zajlik. Az ügyfelek gyorsan és egyszerűen kommunikálhatnak a tanácsadókkal e-mailben, de akinek szüksége van rá, telefonon is megkereshetik őket.

A másik oldalról a pénzintézetek is forszírozva vannak az elektronikus ügyintézés irányába, a bankfiókok a járványügyi szabályozásokból kifolyólag kénytelenek voltak bezárni vagy létszámot csökkenteni, így az ügyintézési folyamat megrekedt, jelentősen lelassult. Ők is átálltak a rugalmasabb, e-mailes kommunikációra, bizonyos nyomtatványokat, határozatokat elektronikusan is elfogadnak a korábbi gyakorlattal ellentétben. A Pannon-Safe ennek a drasztikus változásnak pozitív hatásait érzékeli, így ügyfeleik számára továbbra is minőségi, és néhány esetben gyorsabb ügyintézést tud ajánlani. Noha ez a járvány letarolta a világot és a nemzeti gazdaságokat, kedvező hozadékai is vannak, melynek jótékony hatását már most is érezhetjük, főként az online kommunikáció világában.