Így kezdj neki a jogosítványnak online.

Szponzorált tartalom

online jogosítvány

online jogosítvány

A csoportdinamika és a személyiségfejlesztés kapcsolata elválaszthatatlanok egymástól, hiszen mindannyian tagjai vagyunk valamilyen csoportnak/csoportoknak, így a csoportlét/ csoportviselkedés rendkívül jellemző magatartási forma, nagyon hat a csoport az egyén személyiségére. Sokszor nem is tudunk erről, másképp viselkedünk egy csoportban. Nemrég jártam egy önismereti workshopon, ami egy teljes hétvégét kitöltött, és sok érdekes élménnyel gazdagodtam. Az alkalmazott gyakorlatok alapján úgy érzem, komplexen fejlesztették a személyiséget az önismeret, empátia, társismeret, alkalmazkodás, együttműködés terén – a kiscsoportos és nagycsoportos feladatoknál egyaránt.

A megélt élmények hatására rájöhettünk, mik azok a tulajdonságaink, amelyeket esetleg jobb a csoport érdekében parkolópályára tenni, és melyek azok, amelyekre bátran építhetünk. A legérdekesebb tapasztalás a csoporttagokról és önmagamról azoknál a feladatoknál mutatkozott meg, ahol döntenünk kellett a történet szereplőinek sorsáról. Például, mikor barlangi mentőként egy mentési sorrendet kellett felállítanunk közösen, vagy a Nílus-menti öt szereplőt kellett pontoznunk szimpátia alapján. Döbbenetes, hogy mennyire nehezen tudjuk levetkőzni az előítéleteinket. Én majdnem mindig érzelmi alapon hozom meg a döntéseimet, ami nem mindig bizonyul helyes döntésnek.

Meglepődve tapasztaltam, hogy szinte én képviseltem a leghangosabban a véleményemet, ami korábban egyáltalán nem volt jellemző rám. Már nem volt annyira fontos, hogy mit gondolnak rólam, inkább az, hogy értsenek meg, legyenek velem empatikusak. Az a kiscsoport, ahol én voltam, nagyon megegyező véleményen volt, többször is változtattunk az állásfoglalásunkon, meggyőzhetőek voltunk egymás által. A tágabb csoportban is ugyanezt tapasztaltam. A gyakorlatok jól fejlesztették a konfliktuskezelő képességet, az asszertív kommunikációt, a toleranciát, az empátiát. Egész életünkben napi szinten döntenünk kell fontos kérdésekről (munkahely, család), nagyon érdekes és fontos megtapasztalás, hogy mi alapján hozzuk meg a döntéseinket. Ezek a játékok még hosszú ideig foglalkoztattak, később meg is csináltam a barátaimmal. Az „időrablók” játék során olyan tevékenységeket, szokásokat, személyeket kellett gyűjtenünk, amelyek rabolják az időnket. Mindannyian kaptunk a többiektől hasznos tanácsokat, ötleteket, megoldási javaslatokat. Hallottunk példákat az asszertív kommunikációra, pozitív énüzenetekre. Jó volt megtapasztalni, hogy a problémáinkkal nem vagyunk egyedül.

Erről eszembe jutott még egy olyan helyzet, ahol mindig éreztem a megfelelő támogatást: ez pedig nem más, mint a jogosítványom megszerzésének folyamata. A nevet sem fogom eltitkolni, hiszen abszolút pozitív tapasztalataim voltak a sulival – ez pedig nem más, mint a Fordulat Autósiskola! Én magam is az egyik kedves ismerősömtől hallottam arról, hogy itt nagyon pöpec az oktatás és minden dolgozó jó fej, elég sok tapasztalatuk is van a szakmában, úgyhogy ez már a kezdetektől nagyon jól hangzott, aztán magam is megbizonyosodhattam róla, hogy ez nem csak duma, hanem tényleg így van. Eleinte magam is meg voltam lepődve, hogy online formában is lehet KRESZ-t tanulni, nem igazán tudtam elképzelni, hogyan is működik egy ilyen dolog. Viszont azóta sem bánom, hogy ilyen formában kezdtem el, mert nagyon flottul ment minden! Igazából a tantermi órával sem lett volna semmi bajom, de így gyorsan lehetett haladni, ráadásul teljesen kényelmes volt és egyénre szabott – nekem abszolút bejött a dolog.

Az e-learning tanfolyam tehát szinte rögtön elkezdhető, és nagyon praktikus. Nem érzem azt, hogy bármivel is kevesebbet tudnék, mint aki végig üli a jelenléti oktatást, sőt! Ráadásul már egyből lehet tájékozódni online jogosítvány ügyében, ami szerintem kifejezetten szuper, hogy ilyen sok infó elérhető az oldalon. Persze online jogosítványról ne álmodozz, az egészet nem fogod tudni ilyen formában megcsinálni, de a KRESZ-t igen, és legalább bőven tudsz infókat is szerezni. Fontos tehát, hogy a Fordulat Autósiskola online jogosítvány és egyéb információ segítenek abban, hogy a lehető leginkább átgondolt döntéseket tudd meghozni, és akár előzetes kalkulációt végezni, ugyanis az áraik is elérhetőek a honlapon. Még egy sarkalatos pont az oktatók kiválasztása – gyakran szokták felhozni, hogy most akkor tulajdonképpen az oktató alapján választunk vagy az autó alapján?

Én azt mondom, mindkettővel kapcsolatban érdemes körültekintőnek lenni, az ugyanis alapvető, hogy olyan autón tanulj meg vezetni, amilyet valószínű később is használni fogsz, de még mindig egyszerűbb egy nagyobb autón tanulni és utána kisebbre váltani, mint fordítva. Az oktatóval való összhang és harmónia pedig elengedhetetlen a közös munkához, de az itteni oktatókról annyi jót hallottam, hogy tudtam, baj úgysem lehet. Így itt inkább ismerősöktől érdemes tájékozódni, illetve a megérzéseinkre hallgatni, mert úgyis később derül fény arra, ki milyen karakter. Azért az online bemutatkozásokat, fotókat nem érdemes kihagyni a honlapon! A vizsgaközpontok sorát is láthatjuk az oldalon belül, ahogy még megannyi hasznos adatot. Tudtad, hogy akár ajándékutalványt is lehet vásárolni a Fordulat Autósiskolánál? Az biztos, hogy nem egy klisés dolog, amivel meglephetsz például egy ballagó diákot – szerintem a többség nagyon örülne egy ilyennek!

Tehát akár motorra, akár gépjárműre szereznéd meg a jogsit, a Fordulat autóssulinál biztosan jó kezekben leszel, sok év szakértelme garantálja a magas minőségű oktatást. Akár visszahívást is kérhetsz egy kis mini űrlap segítségével, amit a képernyő jobb oldalán találsz – ha bármilyen kérdés merült fel benned, vagy szeretnél elkezdeni egy tanfolyamot, itt tudod velük felvenni a kapcsolatot. Az elérhetőségeid megadása és elküldése után keresni fognak telefonon vagy e-mailben. Külön kiemelt helyet szánnak a motorosoknak és a leendő motorosoknak is, sok bejegyzés és menüpont foglalkozik ezzel a témakörrel. Ha a Fordulatnál szerzel jogsit, akkor együttműködő partnerüknél még kedvezményt is kaphatsz a motoros felszerelésekre!

A jogsi blogot azonban nem csak a motorosoknak érdemes rendszeresen olvasgatni, hanem azoknak is, akik fontolgatják a jogsi megszerzését, akik már benne vannak a folyamatban, és persze azoknak is, akik már gyakorló vezetők. Számomra tehát teljes mértékben meggyőző volt a Fordulat Autósiskola, és azóta sem bántam meg, hogy őket választottam – úgy érzem, nagyon jó döntés volt. Az a magabiztosság, amivel az egészhez hozzá tudtam állni, nagyon sokat ad hozzá a dologhoz, ezt pedig a profi és emberileg is maximálisan pozitív csapatnak is köszönhetem. Ha Pest megyében laksz és autósiskolát keresel, akkor azt hiszem, megvan a lehető legjobb választás!

Bátran ajánlom őket a fiatalabb és idősebb generációnak is – megszerezni a jogsit sosem késő, jó sofőr pedig bárkiből válhat, aki a KRESZ szabályain felül elsajátítja azokat az ismereteket, szabályokat és rutint, amelyek átadásában nagy szerepe van a jól megválasztott oktatónak. Másrészt azért is tudok mindenkit biztatni arra, hogy nézzen szét a Fordulat honlapján, mert azzal nem veszít semmit, sőt – biztosan sok hasznos infóra talál majd –, szerintem ennyiből is lejön az, hogy milyen lelkes és professzionális autósiskolával van az embernek dolga! Hajrá tehát mindenkinek a jogsihoz!