A Playstation előfizetős rendszere és a pay per use modell

Playstation játékok

Remek akcióknak lehetünk a részesei, hogyha a Playstation előfizetését választjuk. Nem csak olcsóbban juthatunk hozzá bizonyos játékokhoz, hanem havonta kettőt ingyen fogunk megkapni. Ez egész évben 24 játékot jelent. Felmerül a kérdés, hogy hol fogjuk ezeket tárolni? Természetesen egy felhőben. A privát online tárhely lehetővé teszi, hogy akármikor hozzáférhessünk a letöltött játékainkhoz. Nagyon változatos címekkel találkozhatunk, hiszen még a Mad Max is jár annak, aki előfizet a Playstation Plus szolgáltatásra, de aki jobban szereti a Metal Gear sorozatot, annak sem kell búsulnia, mert a Rising és fent van ezen a listán.

Az új címeket hamarabb próbálhatjuk ki és sokkal olcsóbban juthatunk hozzájuk, mint előfizetés nélkül, ráadásul a multiplayer játékok is sokkal jobban fognak így érvényesülni. Bármikor összekapcsolódhatunk a barátainkkal, egy jó kis lövöldözéshez, versenyzéshez. A Playstation Plus ezen kívül demókat is kínál, amiket elsősorban azok próbálhatnak ki, akik előfizettek.

Érdekes jövőképet vetít előre ez a felhőalapú rendszer. Lehet, hamarosan eljön az idő, amikor már nem kell a konzolokon tárolnunk a játékokat, mivel egy online tárhelyen minden elérhető lesz és a jövő konzoljai csak közvetítőként fognak szolgálni. Kár lenne belemenni ilyen jóslatokban, azonban ezzel a lehetőséggel is érdemes számolni. Ebben az esetben nem kell adatvesztéstől tartanunk egy esetleges meghibásodás esetén. Elég kellemetlen, amikor elszáll 40 órányi mentés. Ebben az esetben már csak egy igazi hardcore gamer-nek lenne kedve újrakezdeni a játékot. A Playstation Plus esetén nem áll fent ez a veszély.

Nagyszerű akciókkal kecsegtet minden játékost, amiket mindenképp érdemes kihasználni, hogyha érdekeltek vagyunk az exkluzív címekben. Azokból pedig jó néhány várható az idei évben is. Nem lesz szükségünk másra csak egy bankkártyára, amivel online fizethetünk. Az email-ben megkapott kóddal aktiválhatjuk a Playstation Plus profilunkat. Ezzel a néhány lépéssel meg lehet oldani a regisztrálást a konzolokszervize.hu oldal segítségével