Trapézlemez méretek T8 lemeznél.

Szponzorált tartalom

trapézlemez méretek

trapézlemez méretek

A trapézlemezekkel falburkoláshoz és tetőfedéshez egyaránt számolhatunk, ezért a gyártók igyekeznek minél szélesebb körben eleget tenni a felhasználói igényeknek. A profilok közötti különbséget a bordák számában, azok magasságában találunk, ugyanakkor a lemezvastagság, lemezhossz és szélesség szempontjából is különbözhetnek.

A bordamagasság 8 mm a T8 trapézlemez méretek esetében, melyek egyben a profilmagasságot is jelölik. Felhasználási területei közé tartoznak az ipari létesítmények, raktárok és mezőgazdasági épületek, melyeknél tetőfedéshez, falburkoláshoz használják ezeket a lemezeket.

A Lemezben Otthon weboldalán a trapézlemezről és annak paramétereiről részletes tájékoztatást kaphatunk, ahol jól látszik, hogy a méret szempontjából milyen megoldásokat kínál.

Hasznos szélessége 1180 mm, ami annyit jelent, hogy a standard 1210 mm-es teljes szélességből ekkora részt kapunk végül, miután a lemezeket egymásra rögzítjük a tetőn, falon. A felrakásához hozzávaló csavarokra, alátétekre van szükség, amelyek kifejezetten a trapézlemezek felrakására szolgálnak.

A színválasztékot illetően sokféle lehetőség közül választhatunk, ha a T8 trapézlemez mellett döntünk, sőt nem csak egy oldalon, hanem mindkét oldalon famintás kivitelben is megvásárolhatjuk.

Az imént felsorolt felhasználási területek mellett alkalmazható kerítésnek vagy a tető dobozolásának elfedésére. Esztétikus, könnyű anyag, amivel egyszerű dolgozni. Anyagánál fogva tartós, emiatt is használják egyre szélesebb körben. Nem rozsdásodik, nem kopik el a felülete, jól bírja a szélsőséges időjárást.

A felrakásához szükséges tartóelemekkel kapcsolatban nincsen különösebb elvárás pont azért, mert ennél a lemez típusnál könnyű súllyal számolhatunk, ami nem igényel különleges tartószerkezetet. Az építőiparban sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, és mivel gondozásmentes, ezért sokaknak elnyerte a tetszését.

Lehetőségünk van arra is, hogy a vízszigetelés, párazárás érdekében antikondenzációs filccel vonjuk be a lemezeket. Ezt a lemez alá kell felhelyezni, ami arra szolgál, hogyha harmatpont alá csökkenne a hőmérséklet, akkor elkerülhessük vele a kondenzvíz lecsöpögését. Teljesen szárazzá lehet tenni alatta a belteret, bármilyen jellegű épületről is legyen szó. A T8 trapézlemez alacsonyabb borda magassággal rendelkezik és vékonyabb, mint a vaskosabb lemeztársai, azonban sokoldalú felhasználhatóságot tesz lehetővé, ami azért jó, mert attól függően, hogy mit építünk belőle, úgy érvényesülhetnek sajátos előnyei.