A médiaszerver használati díjról is mindent megtudtam

Szponzorált tartalom

Médiaszerver használati díj összefügései streaming produkciókban

Médiaszerver használati díj összefügései streaming produkciókban

Régóta tervezgetem már, hogy valamilyen tartalmat akarok gyártani és közölni az interneten. Nem vagyok olyan extrovertált ember, így a vlogolás és a videós csatorna üzemeltetése nem igazán bizonyult megfelelőnek számomra. Továbbá én mindenképpen hosszabb és értékesebb tartalmat szeretnék gyártani, így a podcast adások mellett tettem le a voksomat.

Podcasteknél opcionális, hogy videót is megosztok hozzá vagy sem. Ráadásul ennek köszönhetően több különböző platformon is tudok közzétenni, ami szintén nagy pozitívum. Nem állt azonban rendelkezésemre semmilyen profi, de még amatőr felszerelés sem. Sem kamerák, sem mikrofonok, sem helyszín és még órákig sorolhatnám. Mindezek beszerzése emellett még igazán nagy költségeket is vonna maga után, amit nem akartam megengedni magamnak.

Emiatt egy olyan szolgáltatás után kezdtem kutatni, ami mindezt biztosítja nekem anélkül, hogy bármit is magamtól be kéne szereznem. Így találtam rá az interneteskozvetites.hu-ra, akik 2010 óta élő közvetítésekkel, sportközvetítésekkel és streaming szolgáltatásokkal foglalkoznak profi szinten.

Nem csak az internetre gyártanak adást 3-8 kamerás broadcast rendszerükkel, hanem a televízióban is közvetítenek, magazinműsoraik havi rendszerességgel futnak több TV csatornán is. Egyaránt sportesemények, koncertek, konferenciák és céges események, rendezvények, előadások vagy oktatások esetén is professzionális szolgáltatást tudnak nyújtani.

Az oldalon rengeteg hasznos információt találtam és minden szolgáltatásukról nagyon részletesen írnak. Továbbá minden szolgáltatásaikhoz kapcsolódó tényezőről is beszámolnak, még olyan oldal is szembejött velem, ami a „Médiaszerver használati díj összefügései streaming produkciókban témát taglalta.

Mivel engem főként a podcast közvetítő szolgáltatás érdekelt, így főleg abba ástam bele magam az oldalon. Ezen szolgáltatás keretein belül saját stúdiójukban felveszik neked podcast adásod epizódjait és még a videókat is ajándékba adják hozzá. Mindezt természetesen profi környezetben és profi felszereléssel. Ami leginkább felkeltette az érdeklődésem, hogy kimagasló minőségű Rode mikrofonokat használnak.

Több sem kellett nekem, egyből ajánlatot kértem tőlük az oldalukon található ajánlatkérő űrlapon, ők pedig rövid időn belül meg is kerestek engem. Sok kérdésük volt, mint ahogy nekem is, azonban nagyon részletesen egyeztettük az egész koncepciót. Ennek megfelelően alakították ki a stúdiót és állították be annak eszközparkját. Fontos volt azt is leszögezni, hogy hány emberről is van szó és milyen terjedelmű műsor felvételére kell számítaniuk. A sok megbeszélnivaló ellenére minden nagyon gördülékenyen ment. Már ekkor láttam, hogy egy profi csapattal van dolgom.

Amennyire elégedett voltam a folyamattal, olyan elégedett voltam a végtermékkel is. Csodás minőségű hang- és videóanyagok készültek, amiket több platformon is sikeresen meg tudtam osztani. A nézettségek is azt tükrözték, hogy a műsor érdekes, élvezetes és profi lett. Hihetetlenül boldog voltam, és nagyon hálás voltam az interneteskozvetites.hu csapatának, akikkel a mai napig együtt dolgozom minden egyes podcast epizódomon.

Azóta már jómagam is jártas lettem a témában és már saját magamat is profi podcast gyártónak tartom. Ezt nem csak azért merem kijelenteni, mert a Pélicom csapat még arról is tájékoztatott, hogy mik a médiaszerver használati díj összefügései streaming produkciókban, hanem mert szakértelmükkel hatalmas elméleti támogatást nyújtanak nekem.

Ha hasonló projekten gondolkodsz, vagy valamilyen streaming szolgáltatásra van szükséged, kétségek nélkül őket ajánlom!