Ha elromlott a redőny automata, mit csináljunk?

Szponzorált tartalom

redőny automata

redőny automata

Az árnyékolók fontos szerepet töltenek be az életünkben, bármelyik típusról is beszélünk. Az viszont biztos, hogy a redőnyökkel számos további előnyt élvezhetünk azon túl, hogy kizárják a napfényt és a meleget nyáron!

A jobbfajta redőnnyel hőszigetelő és hangszigetelő megoldásokat is kapunk egyben, ugyanakkor az sem elhanyagolható tulajdonsága, hogy a betörésvédelemben is fontos szerepet tölt be. Amíg minden rendben működik, addig talán fel sem tűnik ez a sok hasznos dolog.

De mi van akkor, ha a redőny automata elromlik, megadja magát? Mi az, amit tehetünk és mi az, amit semmiképp ne? Érdemes-e házilag kicserélni az automatát?

Az utolsó kérdésre válaszolva, azt mindenképp ki kell hangsúlyozni, hogy a redőny automata esetében a csere balesetveszélyes, tehát a legjobb amit tehetünk, ha egy szakemberre bízzuk a munkát, mert ő könnyebben, gyorsabban és persze biztonságosan ki fogja tudni cserélni a hibás alkatrészt!

Hogyan zajlik a csere? A pontos válasz a Redőnyben Otthon weboldalán részletes leírásként megtalálható, így ha mégis saját kezűleg szeretné elvégezni az automata cseréjét, akkor azt javasoljuk, hogy olvassa el figyelmesen az erre vonatkozó tartalmakat!

A meghibásodások többségében a redőny automata az, ami el szokott romlani. Ez az elem van a legnagyobb igénybevételnek kitéve, ebből kifolyólag ha úgy vesszük, ez egyben a gyenge pont is. Mikor megadja magát, olyankor nincsen semmi, ami tartaná a redőnyünket, nem tudjuk felhúzni, tehát sötét van a helységben. De nem szükséges ezzel küzdenie, mert nagyon jó redőnyös szakemberek vannak, akik probléma esetén el tudják hárítani a bajt, méghozzá rövid időn belül!

Az alkatrészek cseréjébe csak az bonyolódjon bele, aki érti is a dolgát, hiszen több kockázata van, mint előnye annak, ha megpróbálunk spórolási céllal házilag bütykölni. Ezt nem javasoljuk senkinek, illetve miért is kellene ezt tenni, ha egyszer gyors és hatékony megoldásokat kínálnak a szerelők!