Fontos a bizalom a fogorvos választáskor is.

Szponzorált tartalom

fogkő eltávolítás

fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítás bizony kellemetlen dolog tud lenni, de sajnos ez egy olyan dolog, amin mindenkinek túl kell esni, ha ezzel a problémával küzd. Mindenekelőtt nagyon fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő szakembert erre a feladatra. Sokan ott rontják el, hogy félnek a fogorvostól, nem keresnek olyat, ami nekik is megfelelne, és inkább addig várnak, amíg a helyzet teljesen elmérgesedik. Nos, véleményem szerint ezt nem érdemes megvárni. De nem csak az én véleményem ez, hanem a fogorvosbudapest.info oldalán is a szakember így vélekedik. Elmondása szerint nem csak esztétikai okokból fontos a fogkő eltávolítása, hanem egészségügyi szempontjai is vannak. Ugyanis nagyon magas a Ca tartalma ennek az anyagnak, ami a nyálból oldódik ki, és a fogunkra rakódik fel. Továbbá sok baktérium és gomba is található benne, ami nyilvánvalóan nem egészséges, ha az ember szájában tenyészik. Alapjáraton se, hát még akkor, ha a szánkban seb van, gondoljunk bele ebbe. Azt is a fogorvosbudapest.info oldalán lehet olvasni, hogy ez az oka annak, hogy a kardiológusok el szokták küldeni a betegeiket egy fogászati kezelésre egy komoly beavatkozás előtt, hogy megszüntessék az esetleges betegséggócokat, amik aztán az amúgy is legyengült immunrendszernek nem tennének jót. Ahogy korábban említettem, esztétikailag sem túl megnyerő a fogkő a fogunkon. Ugyanis ezek ételek és italok, valamint a dohányzás hatására megváltoztathatják a színüket.

A szakemberek szerint az emberek gyakran azért nem jönnek el elégszer fogkő eltávolításra, mert elmondásuk szerint úgyis visszatér. Ez igaz, de ez mégsem indok arra, hogy ne szedessük le, mert azért mégis jobb, ha a szájon kívül kerül ez az anyag. A másik indok, amiket gyakran hallanak, az az, hogy a fogakat már csak a fogkő tartja össze. Én ezt az indokot nem teljesen tudom megérteni, mert ilyen áron nem ragaszkodnék a saját fogaimhoz, de hát mindannyian mások vagyunk. Hosszútávon károsítja a fogat és a fogágyat is a fogkő, így nem teljesen állja meg az a helyét, hogy csak ez tartja össze a fogakat.

Nem csak a fogkő eltávolításról lehet sok mindent olvasni, hanem minden másról is, amit fontos lehet az embernek tudnia a fogászatról. Minden munkatárs neve kint van a weboldalon, így amellett, hogy a kezelésekről tájékozódunk, még a szakemberekkel is megismerkedhetünk, legalább is eldönthetjük, hogy szimpatikus-e, merünk-e hozzájuk menni például fogkő eltávolításra. A honlapjukon megtalálható a pontos címük is, ha esetleg rá szeretnénk keresni a helyre, valamint a telefonszámuk és az e-mail címük is, ha valamit szeretnénk tőlük kérdezni. Időpontot foglalni egyszerűen lehet az online időpontfoglaló rendszeren keresztül.