Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés

Szponzorált tartalom

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról - komplex alkoholelvonó kezelés

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés

Patrícia vagyok. A munkám a hobbim, mivel egy rendkívül érdekes és izgalmas foglalkozás. Egy olyan blogot vezetek, amely hasznos tanácsokat, érdekes információkat ad az olvasóknak. Ez abban más, mint a többi ilyen céllal létrejött blog, hogy nem mindennapi témákat találok ki, hanem próbálok érdekes, ritkábban boncolgatott akár szélsőségesebb kérdéskörökkel is foglalkozni. Természetesen figyelem a közéleti aktualitásokat, az országot érintő problémákat és változásokat és van, hogy ezek alapján találok ki témát, ami érdekelheti az embereket.

Szerencsére az olvasóim folyamatosan gyarapodnak. Ez részben köszönhető az írói stílusomnak, a honlap érdekes témáinak, de az önmenedzselésnek és a szuper média megjelenésnek is. Van ugyanis a blogomnak Instagram oldala és van egy Facebook olvasói csoport is. A személyem persze titkos, de a legjobb barátaim tudják, hogy milyen blogot készítek és mind büszkék rám és örömmel olvassák a cikkeimet, amelyekkel az olvasókat informálom.

Néha meg szoktam kérdezni a közösségi médiában, hogy mi érdekli épp az embereket, vagy szavazást tettem közzé, hogy több téma közül melyik a népszerűbb, de olyan is előfordult már, hogy vitát indítottam, amiből remek beszélgetés alakult ki és végül cikket is tudtam írni belőle a blogra. De van, hogy barátaim vagy családtagjaim adnak konkrét ötletet, és néha a saját életemből és tapasztalataimból merítek és így születik meg egy remek témájú cikk. A legutóbbi cikkem egy különösen érdekes témájú és hasznos információkat tartalmazó cikk volt, amelyet el is tudtok olvasni itt: Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés.

Kedves Olvasóim! Köszönöm, hogy ma is itt vagytok és azt külön köszönöm, hogy rászánjátok a napotokból ezt a néhány percet arra, hogy elolvassátok ezt a rövid kis cikket. A cikk témája az alkoholizmus betegségéből való felgyógyulás, valamint egy erre a célra kialakult családi vállalkozás bemutatása lesz.

Elsőként néhány szót mondanék az alkoholizmus kapcsán. Fontos tudni, hogy az alkoholizmus egy olyan betegség, amely progresszív, lelki, testi és mentális betegség egyaránt. Így ebből a betegségből a felgyógyulás egy komplex folyamat, amely időt, energiát és odafigyelést igényel. A hivatalos becslések szerint Magyarországon körülbelül 800 ezer főt érint az alkoholizmus problémája, bár sejthető, hogy a tényleges számok ennél jóval magasabbak. Az alkoholizmus nem csupán magát a beteg embert érinti, hanem az egész családját, a hozzá közel álló embereket, munkatársakat, barátokat is. Azok az emberek, akik ebben a függőségben szenvednek, sok esetben nem tudnak egyedül megszabadulni a problémától. Ilyenkor érdemes külső segítséget kérni. Ha valaki felismeri a problémát, már az is dicséretre méltó, de a segítség kérése már egy nagyobb lépés a cél elérése felé vezető úton.

A cég neve, amit már korábban említettem a Felépülök Családi Felépülési Központ. Ez a vállalkozás azért jött létre, hogy segítsenek az alkoholista embereknek és családjaiknak, hogy kigyógyuljanak ebből a betegségből. A Felépülök Központ egy úgynevezett Minnesota-modell alapján alakított ki egy 28 napos bentlakásos felépülési programot. Ez a modell már 70 éve alkalmazásban van, ráadásul kifejezetten sikeres, hiszen az Egyesült Államokban a rehabilitációs intézetek 4/5 részében ezt használják. Hazánkban azért lett 28 napos a program, mert ez éppen annyi idő, amennyit az ember el tud szakadni a családjától és a munkájából is a betegség leküzdése érdekében. A program során addiktológiai szakemberek segítik a függőségből való felgyógyulást. A programról részletesen a felepulok.hu oldalon lehet olvasni, valamint megtalálható ott a 28 napos teljes program ára is, valamint az egyéni konzultációk, állapotfelmérések árai és részletesebb leírásai is.

A jelentkezés menetéről érdemes tudni, hogy egy több lépcsős folyamat. Először fel kell venni a kapcsolatot a céggel telefonon, ahol felmérik, hogy mennyire lehet súlyos a probléma, milyen típusú alkoholizmusban szenved az illető és az is körvonalazódik, hogy mi lehet a következő lépés. A leggyakoribb az, hogy egyeztet az ügyfél a céggel egy személyes találkozót, amely során végrehajtanak egy állapotfelmérést, amiből már sokkal több és sokkal konkrétabb információk is kiderülnek. A személyes találkozón azt jobban preferálják, ha mind a függő személy, mind a hozzátartozó is el tud jönni. A személyes konzultáció és az állapotfelmérés után ki is derül, hogy a cég vállalja a beteget, vagy sem.

A programhoz természetesen rendelkeznie kell a páciensnek az alábbi tulajdonságokkal. Ezek nélkül nem lesz sikeres a felgyógyulás, hiszen ezek nehezen pótolható tulajdonságok. Ezek lennének a hajlandóság, hiszen e nélkül nem lehet belevágni ebbe a programba, valamint ha az emberben ellenállás van, úgy sem lesz sikeres a program. A következő az őszinteség, hiszen csak így lehet elkezdeni egy ilyen komoly programot és őszinteséggel sokkal könnyebb és gyorsabb lesz elérni a várt eredményt. A nyitottság is hasonlóan fontos, hiszen nem zárkózhat el az ember az új dolgok, a változás, a másabb élet lehetőségei elől. Végül pedig a tenni akarás képessége vagy tulajdonsága elengedhetetlen, hogy meg legyen a függőben, mert ez is elősegíti a gyógyulást és a helyes út megtalálását vagy kialakítását. Mivel a függőség végleges leküzdésére nincsenek kifejezetten gyógyszerek, így az embernek saját magának kell tennie a felgyógyulás érdekében. Az előbb felsorolt tulajdonságok mellé pedig a szakemberek és a megfelelő környezet adja meg a külső segítséget, ha változtatni szeretne valaki az életén.

A felepulok.hu oldalon található még néhány média megjelenés, cikkek és videók, ahol a céget alapító családról tudhatunk meg többet. Megemlíteném, hogy ők maguk is megküzdöttek közvetett módon – családtagjuk által – az alkoholizmus problémájával, így pontosan tudják, milyen kilátástalannak is tűnhet olykor a helyzet. Van a honlapon kifejezetten a hozzátartozóknak is információ, valamint részletesebben lehet olvasni az alkoholizmusról, mint betegségről. Hiszen nem árt tisztában lennünk azzal, mivel is állunk szemben pontosan. Van még ezeken kívül a honlapnak galériája, így be lehet pillantani a központ életébe, s a rehabilitációs program helyszínébe is. Ugyanakkor van lehetőség megismerni az addiktológiai szakembereket és lehet olvasni olyan véleményeket, amelyeket a központ korábbi kliensei írtak véleményként, tapasztalatként. Én átfutottam a honlapot, ami nagyon barátságos és igényes volt. Minden kedves olvasónak ajánlom, hogy tegye meg ugyan ezt, és ha szükséges javasolja a függőségben szenvedő ismerősének.

Az „Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés” című cikkem nagyon nagy népszerűségnek örvend, ugyanis rekord mennyiségű megtekintője lett már egy nap leforgása alatt is. A közösségi média oldalakra is rengeteg pozitív kommentet kaptam és be kell vallanom én is büszke voltam magamra nem csupán az ötlet miatt, hanem a cikk mondanivalója és a bemutatott cég víziója miatt egyaránt. Remélem a következő cikkem is hasonlóan érdekes lesz, valamint, hogy sok embernek tudtam hasznos információkat adni erről a lehetőségről.