A menetvágó készlet szakszerű alkalmazása

Szponzorált tartalom

Menetvágó készlet

Ez már az igazán speciális szerszámok közé tartozik. A menetvágó készlet megfelelő használatához szükség lesz némi alapismeretre. Meglehet, hogy ritkán fog előkerülni, ám mégis hatalmas gondot vehet le az ember válláról, amikor egy betört csavart kell kiszedni szakszerűen.

Ebben az esetben valószínűleg újramenetelésre lesz szükség, ami természetesen egyszerűen megvalósítható a menetvágó készlet segítségével.

Először is tisztában kell lenni azzal, hogy milyen menetrendszerrel van dolgunk, mivel kétféle létezik. Az egyik fajta a metrikus, a másik a Whitworth, ami a megalkotójáról kapta a nevét. Ez utóbbiak manapság már kevésbé elterjedtek, de bizonyos esetekben még előfordulhatnak itt-ott.

A csavarmenet profilok már sokkal változatosabbak. Fűrész-, éles-, lapos-, trapéz- és zsinórmenet profillal is lehet találkozni a különböző felhasználási területeken. Éppen ezért, ez a menetvágó készlet több részből áll. Tisztában kell lenni, hogy mikor melyiket érdemes alkalmazni a tökéletes végeredmény érdekében.