A magyar nyelv és a kreativitás.

Szponzorált tartalom

fotovoltaikus rendszer

fotovoltaikus rendszer

Szeretem a magyar nyelvet, mert nagyon kifejező és teret ad ahhoz is, hogy kreatívan fogalmazhassuk meg a mondanivalónkat. Sok találékonyság és szójáték is megtalálható benne, ami még inkább megfűszerezi a magyar nyelvnek az érzését és használatát.

Sok olyan kifejezés létezik ebben a nyelvben, ami felületesen nézve ugyanazt jelenti, azonban azért a finom különbségek még is megtalálhatóak bennük. Ez leginkább a melléknevekre igaz. Vegyük például a kellemetlen és idegesítő szavakat. Ezek mondhatóak egymás szinonimáinak, igaz? Még is, ha azt mondom, hogy egy találkozás valakivel kellemetlen, az nem egészen azt jeleneti, hogy az idegesítő volt.

Az új főnevek kitalálásában is jeleskedik ez a nyelv. Ehhez sok esetben már meglévő főneveket gyúr össze egy új szóvá. Talán itt még inkább megmutatkozik az ötletesség, mint a melléknevek esetében.

Ott van például a napelem rendszer kifejezése, amit szoktak úgy is nevezni, hogy fotovoltaikus rendszer. Ennek a kifejezésnek az eredete nagyon érdekes a számomra, ahol a napelempalyazatok.hu szervezetének a weboldalán olvastam. Ennek a szónak a „foto” része a fény fotonjait jelöli meg, míg a „voltaikus” a volt mértékegységére utal, ami az elektromos feszültséget fejezi ki.

Ez a rendszer egyébként egy rendkívül jó módja annak, hogy a lakásunk vagy házunk energiafelhasználást olcsóbbá tegyük, miközben még a környezetvédelemért is tehetünk.  Ebben a folyamatban segíteni fog nekünk ez a szervezet, a papírmunkától kezdve egészen a kivitelezésig.

Amennyiben ha ebbe belevágunk, akár még az az álom is megvalósítható, hogy a villanyszámlánkon nulla szerepeljen. Ez oly módon lehetséges, hogy a fotovoltaikus rendszer segítségével áramot nyerhetünk ki a napenergiából, aminek a fel nem használt részét visszatöltjük a központi rendszerbe. Tehát gyakorlatilag mi is áramot fogunk termelni, amiért mi pénzt kapunk. Ez az összeg nagyjából akkora lesz, hogy fedezze annak a felhasznált áramnak a költségét, amit éjjel használunk fel. Így válik lehetővé az, hogy az áramért ne kelljen fizetnünk semmit.

Persze ennek a megvalósítása komoly tervezést igényel, de ehhez segítséget fogunk kapni a már említett társaságtól.