Útmutatás a párkapcsolati coaching révén

Szponzorált tartalom

Önismereti coach

A párkapcsolat nagy megpróbáltatás mindenkinek. A mindennapok apró dolgai mutatják meg, hogy két ember mennyire tud együttműködni, toleráns lenni, megbocsátani. Minden alkalommal a párkapcsolati terápia az önismereti coach útmutatásával kezdődik.

Ugyanis mindkét félnek fontos, hogy minél többet megtudjanak önmagukról, hogy a helyükön tudják kezelni a dolgaikat. Ennek hiányában nehéz az együttműködés, hiszen részben éppen ez az, ami az önismeret hiánya okozta a kapcsolat bomlását idézi elő.

Az önismereti coach segítsége nagyon fontos lehet, amikor egy kapcsolati megingását kell kezelni. Ugyanis a leggyakrabban a párok már csak akkor kérik az önismereti coach segítségét, amikor már mindketten sérültek és belefáradtak a próbálkozásokba.

Természetesen ilyenkor nagyon jó egy harmadik, neutrális fél rálátása, aki ráadásul nem ismeri egyik felet sem. Ezért a párkapcsolati coaching igen hatékony lehet. Itt nincs részrehajlás, ami nyilvánvalóan profizmust kíván. Nincs szimpátia és igazságosztás sem. Minden ember, de különösen a vitában álló felek nagyon érzékenyek arra, hogy ki áll a pártjukra és ki van ellenük.

Amennyiben ez felmerülne a párkapcsolati coaching során, az egyik fél mindenképp sérülne. Ez pedig nem megengedhető és súlyos szakmai hibát jelentene. Amikor a szerelemből kapcsolat lesz, majd párkapcsolattá alakul, egyre több érzékeny szál köti össze az embereket. Ha ezek meginognak és bizalmatlanság alakul ki, azt nagyon nehéz helyrehozni. Olyan, mintha egy ember önmagát sértené. Tehát a párkapcsolati coaching érzékeny személyiségterületre kell evezzen, hiszen a helyrehozatalához bele kell nyúlni a személyiségbe. Amikor egy pár szakemberhez fordul, az a jobbik eset, hiszen ez annak a jele, hogy hajlandóak tenni a kapcsolatuk javulásáért. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy sikerülni is fog. Ugyanis minden embernek van egy saját szakítópróbája. Ez azt jelenti, hogy egy adott pillanatban nem tud több változást elviselni a személyiség. Hogy ez mikor következik be, nem lehet előre kiszámítani.