Szponzorált tartalom
A hagyományos konyha kedvelői bizonyára jól ismerik a régmúlt idők, nagymamáink által használt konyhai eszközeit. A régi konyhai eszközök között az öntöttvas edény az egyik legismertebb főzőalkalmatosság. Abban az időben még nem létezett könnyű alumíniumedény teflonbevonattal, sem kerámia, sem pedig gránit készlet. Az öntöttvas edény után jelentek meg a zománcozott kivitelek, amelyek ma is népszerűek és nagyon sokan használják a régi idők emlékére.
A vastag falának köszönhetően, az öntöttvas edények nagy súlya miatt óriási hátrányt szenvedtek, azonban hatékonyságuk és használhatóságuk megkérdőjelezhetetlen. Őseink nagyon hosszú ideig használhatták, mivel nem kopott, nem tört, nem lyukadt ki és némi zsiradék hozzáadásával gyorsan megfőtt bennük minden étel. Az öntöttvas edény lassan melegszik, viszont azt követően sokáig forró marad, ezért nyugodtan hagyhatjuk benne párolódni az ételt. A korabeli konyhai főző alkalmatosságok még fatüzelésűek voltak. Most is vannak olyan háziasszonyok, akik előszeretettel használják ezeket a fajtákat.