Kiváló cognac vásárlása

Cognac

A magyarok körében nagy népszerűségnek örvendenek a különféle borpárlatok. Közülük az egyik legkedveltebb a cognac, ami francia eredetű. Csak az viselheti ezt a nevet, ami a franciaországi Cognac megyében készült.

A lepárlás egy rézüst segítségével történik, majd ezt követően legalább 2 évig tart az érlelés. Erre a célra a szakemberek tölgyfából készült hordókat hívnak segítségül. Általában többféle cognac felhasználásával készülnek a forgalomba kerülő italok.

Az idrinks.hu weboldal segítségével bármikor szóba jöhet a vásárlás. Jelenleg a legrégebbi változat 1968-ból való. A prémium italok kedvelői próbát tehetnek még az 1970-es De Fussigny nevet viselő változattal. Gyönyörű díszdoboz is jár hozzájuk. Az sem jelent problémát, ha valaki nem tud ilyen mélyen a zsebébe nyúlni, mert alacsonyabb áron is vehető innen cognac.

Kb. 40-43%-os alkoholtartalommal rendelkezik. Jól illik a baráti találkozókhoz, a családi összejövetelekhez és az egyéb ünnepekhez. Hamar el fog fogyni, mivel igazán finom és különleges az íze.