Karácsonyfa fajták ízlés szerint

Szponzorált tartalom

Karácsonyfa fajták

Azok, akik nem jártasak a növénytermesztésben, általában nem tudnak egy-két karácsonyfának való fenyőfajtánál többet megkülönböztetni. Biztosan látják, hogy egyik-másik miben tér el a többitől, de a karácsonyfa fajták megnevezése már gondot okoz nekik. A fontos az, hogy tudja, mit szeretne az ünnep alatt.

Ha például fontos Önnek az, hogy igazi fenyőfa illata lengje be a házát, akkor a lucfenyőt kell választania. Azonban ez hullatja el a leghamarabb a tűleveleit, így olyan helyen ideális, ahol nincs a közelben fűtőtest, és könnyen porszívózható a padló. Ha az a fontos, hogy egy arányos, sűrű koronájú világos fenyőt kapjon, akkor egy ezüstfenyő kell Önnek.

A normand fenyőt is nagyon szeretik a vágottak közül, de annál az eltérés a fajtán belül látványos lehet. A konténeres fenyők terén a karácsonyfa fajták változatosabb mintát mutatnak, hiszen sokkal több él meg ilyen formában, mint vágottan. Igazán különleges fénypontja lehet az ünnepnek egy cukorsüvegfenyő, kolorádói jegenyefenyő vagy szerb luc.