Fogyasztóbarát lakáshitel idén nyártól

Fogyasztóbarát lakáshitel

Az utóbbi években rengeteget hallhattunk arról, hogy mennyi kárt okoztak az igénylőknek a devizahitelek az árfolyamok elszabadulása miatt. Ennek következtében, az MNB megalkotott egy olyan minősítést, amire a bankok pályázhatnak a szolgáltatásaik átláthatóbbá tétele érdekében.

A fogyasztóbarát lakáshitel nagy érdeklődést vált ki, hiszen a válságból kilábalva, egyre többen szeretnének ingatlanhoz jutni. Ennek nincs semmilyen akadálya, azonban ügyelni kell arra, hogy a kölcsön felvétele megbízható helyről történjen.A fogyasztóbarát lakáshitel nevű minősítés garantálja, hogy a kamatfelár nem lesz magasabb 3,5 százaléknál. Nincs akadálya az előtörlesztésnek, hiszen a díja maximum a kifizetett összeg egy százaléka lehet.

A Magyar Nemzeti Bank csak a forintalapú kölcsönök esetében adja meg a minősítést. A szabályozott rendszerben a törlesztés három, öt vagy tíz évig húzódhat el. A fogyasztóbarát lakáshitel felvételéhez szükség van különféle díjak kifizetésére. Ezek nem a bankhoz kapcsolódnak, hanem az egyéb intézmények számolják fel.