A visszacsapó szelep meggátolja a visszaáramlást

Visszacsapó szelep

Tavasszal, hóolvadás idején vagy nyáron a felhőszakadások időszakában előfordulhat olyan eset, amikor csatornahálózatot éri nagy vízterhelés, a lakóépületekbe visszanyomja a szennyvizet. Ennek az elkerülésére a visszacsapó szelep beépítése jelenthet megoldást.

Ez az egyszerű szerkezet elzárja a visszaáramló víz útját. Kialakításának köszönhetően, a nem kívánt irányból érkező nyomás növeli a szigetelés erősségét. A legegyszerűbb megoldás a rugóval záródó szelep.

Ez gyakorlatilag bármilyen helyzetben alkalmazható. A golyó segítségével záródó berendezés beszerelésekor fokozott figyelmet kell fordítani a szelep helyzetére, mivel a záródást a gravitációs erő segíti. A szennyvízhálózatok mellett, alkalmazható a visszacsapó szelep légrendszerekben, de tiszta vizet szállító rendszerekben is.

Valamennyi anyag speciális igényeket támaszt a visszacsapó szelep irányába, ezért mindegyikhez speciális típus szükséges. Ha típusválasztással kapcsolatban kérdése van, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat telefonon vagy elektronikus úton!