A méhkenyér sokat tud tenni egészsége megőrzéséért.

Méhkenyér

Méhkenyér

Léteznek a Földön úgynevezett szuperélelmiszerek, melyekre kitüntetett figyelem jut. Ezek az élelmiszerek attól követelik maguknak a „szuper”-jelzőt, hogy az ilyen étkek egyrészt nem mesterségesen előállított termékek, másrészt pedig a lehető legnagyobb mennyiségben és kellő változatosságban tartalmazzák az ember számára létfontosságú tápanyagokat. Örömmel tudatjuk Önnel, hogy a méhkenyér is egy ilyen valódi szuperélelmiszer!

Mit tud elérni a méhkenyérrel, amit a mézzel mondjuk nem?

Hogy meg tudjuk válaszolni ezt a kérdést, először azt kell tisztázni, mitől különleges ez a méhkenyérnek nevezett táplálék, melyet sokan inkább csak Pergaként emlegetnek. Nos, a méhkenyérről azt kell tudni, hogy elengedhetetlen táplálékforrása a méheknek, mivel a dolgozó méhek lárváit ezzel az anyaggal táplálják. Ebben a „kenyérben” virágpor, méz, propolisz, viasz és méhpempő keveredik, alkot elegyet; ez az, ami a méhkenyérnek az erejét adja! Aki ismeri a propolisz és a méhpempő egészségre gyakorolt hatásmechanizmusát, az tudja, hogy mire számítson a méhkenyértől.

Milyen előnye van a méhkenyér szedésének?

A bélflóra betegségek elleni támogatása, a vastagbél megtisztítása, a daganatos megbetegedések mellékhatásának enyhítése, az influenza, a hiánybetegségek megelőzése, szervezeterősítő hatása, az anyag gyulladáscsökkentő mivolta mind-mind a Perga számlájára írható – szerencsére csupa nagybetűvel, pozitívumként.

Gyógyszerként lehet-e tekinteni a méhkenyérre?

Igen is és nem is; igen, mert bizonyítottan egészségjavító hatással rendelkezik, és nem, mivel hivatalosan nem minősül gyógyszernek, mivel hivatalosan nem rendelkezik gyógyhatással. Mindazonáltal megéri élni ezzel az anyaggal, még akkor is, ha az étrendkiegészítő nem a legalacsonyabb áron rendelhető meg a Natker oldaláról. A minőségnek azonban mindig, mindenhol megvan az ára!

Helyettesítheti-e a Perga a minőségi étkezést?

Nem! Csakis méhkenyérre alapozott étkezést folytatni badarság lenne, hiszen amellett, hogy minden szükséges tápanyaghoz hozzájut belőle az ember, ennie, kalóriát bevinnie, fehérjét és szénhidrátot, zsír fogyasztania ettől még nagyon is kell! A méhkenyérrel csak mint kiegészítő elemmel lehet tervezni, úgy azonban minden további nélkül, napi 2-3 grammot fogyasztva belőle. Kávéba, joghurtba vagy gyümölcslébe keverve ajánlott bevinni a méhkenyeret.